Kemi

Syre og Base

18. februar kl. 10:03 af laurahansen4343 - Niveau: B-niveau

Jeg har enormt svært ved denne opgave. Er der nogen, der kan hjælpe mig step for step!

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar kl. 11:17 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar kl. 11:42 af mathon

Hvilke formler kender du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar kl. 12:05 af Martin2Holte

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar kl. 11:53 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_a=10^{-pK_a}\qquad 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s\\&\textup{med}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=x\\\\&& \textup{solve}\left ( \frac{x^2}{0.045-x}=10^{-4.76} \right )\\\\&&x=\left [ H_3O^+ \right ]=8.75667\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\\\\& \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&&\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{\left [ H_3O^+ \right ]}= \frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{8.75667\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}}=1.14199\cdot 10^{-11}\;\mathrm{M}\\\\\\&& pH=-\log(\left [ H_3O^+ \right ]/\mathrm{M})=-\log(\left (8.75667\cdot 10^{-4}\right)=3.06\\\\\\&& pOH=14-pH=14-3.06=10.94\\\\\\&& \alpha=\frac{\left [ H_3O^+ \right ]}{c_s}=\frac{8.75667\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}}{0.045\;\mathrm{M}}=1.95\cdot 10^{-2}\approx2\% \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar kl. 12:04 af mathon

eller
               \small \begin{array}{llllll} \textup{af pufferligningen:}\\&&& pH=pK_a+\log\left (\frac{\alpha}{1-\alpha} \right )\\&& \Updownarrow\\&&&\alpha=\frac{1}{1+10^{pK_a-pH}}=\frac{1}{1+10^{4.76-3.06}}=0.0196\approx 2\% \end{}


Skriv et svar til: Syre og Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.