Matematik

Trigonometri

26. november 2015 af tripleberry (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder her med en opgave om trigonometri, som lyder så ledes:

Angiv hvilke vinkler i [ 0º; 180º ], der kan stå på henholdvis v og u's pladser, når:

1 = cos241º + sin2v    og    1 = cos2u + sin253º

En venlig sjæl der kan hjælpe mig med at løse den opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

Har du hørt om den såkaldte "idiot-formel"? (træls navn, btw)

\cos^2(v)+\sin^2(v)=1

Husk på, at der er to vinkler, der har samme cosinus- eller sinus-værdi.
Tegn eventuelt en enhedscirkel for at se det på "tryk"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. november 2015 af tripleberry (Slettet)

Okey tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af PeterValberg

#2 Har lige opdateret mit første svar, prøv lige at se vedhæftede billede...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. november 2015 af tripleberry (Slettet)

Ja tak, kan bedre se hvad du mener nu. Tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2015 af PeterValberg

Indlæg slettet da det var noget værre sludder :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.