Matematik

matematik - stx B

17. november 2008 af CJTH (Slettet)

hej jeg har fået Hf opgaven fra 2008 - skal afleveres i morgen

håber der er nogle der kan hjælpe!

opgave 6 c)

jeg har fået en række tal som jeg har lavet en ligning til (spr. a) som lydder:   5,54299*1,02611^x

en kvies bringemål er i løbet af en periode steget med 10%

- hvor mange procent er kviens vægt steget?

er kommet frem til at det er noget med fremskrivningsfaktor - men hvordan gør man?

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Isomorphician

a1,1


Svar #2
17. november 2008 af CJTH (Slettet)

fremskrivnings faktoren ud fra to punkter,

opløftet i 1,1 eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Isomorphician

((1,026111,1) - 1)*100, for at få det i procent.


Svar #4
17. november 2008 af CJTH (Slettet)

tak!

for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af mkmk (Slettet)

kan du fortælle mig hvorfor skal a opløftes i 1,1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2010 af mkmk (Slettet)

og er det det samme ting man skal gøre,  hvis det er potens funktion? altså y=b *x^a


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2010 af Isomorphician

1,1 = 110 % = 100 % + 10 %

Ved potensfunktion vil det være 1,1a


Skriv et svar til: matematik - stx B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.