Matematik

Eksamenssæt 2007

10. maj 2009 af 240267 (Slettet)

Hej .,

Jeg har rimelig svært ved nogle af de eksamensopgaver der er i sættet fra 2007 , tænkte om der måske var nogle der kunne hjælpe :)

Opgave 5)

Løs ligningen (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Opgave 6)

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x+1/x , x>0
a) Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1)=3,5

Opgave 8)

En funktion f er bestemt ved
f(x)=5x-e^x , -4 = v < x = v < 8
a) Bestem funktionens maksimum.

tak for hjælpen på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

(x+1)(x-1)(x^2+1)=0

brug nulregen.

x= -1 v x=1

f(x)=x+1/x , x>0
a) Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1)=3,5

∫(x+(1/x)) dx = (1/2) x^2 + ln(|x|) +k

indsæt dine værdier:

3,5= (1/2) *1^2 + k (=)

k = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af vsh (Slettet)

Jeg går ud fra, at du godt må benytte dig af lommeregner til den sidste opgave?

I så fald, skal du differentiere f(x) =>

f'(x)=5-ex, derefter sæt f'(x)=0

og då får dit gyldige x :-)


Svar #3
10. maj 2009 af 240267 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Eksamenssæt 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.