Matematik

Forberedelse til Matematik B

16. juli 2010 af AStrandfelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Jeg gik ud af folkeskolen med flotte karakterer i 2008, hvorefter jeg gik på Teknisk Skole og blev færdiguddannet Web-integrator i april 2010.

Nu starter jeg så på Aalborg Universitet på "1-årigt adgangskursus til ingeniøruddannelserne", hvor jeg starter med Matematik på B (Svarer til STX).

Jeg er dog blevet lidt bekymret over, hvor meget, jeg kan huske fra folkeskolen, så mit spørgsmål er, om nogle har gode idéer til steder eller måder, hvor jeg lige kan opfriske og evt. læse lidt på 1. g-niveau? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2010 af Economist (Slettet)

Har du nogen anelse om, hvor blødt i går frem i starten? Kræver kurset eksempelvis et marginalt kendskab til differential- og integralregning, eller lærer I det fra bunden?

- Basalt bør du dog have styr på dine potens- og brøkregler samt dine kvadratsætninger, for det vil helt klart hjælpe dig!! Slå disse regler op i enhver formelsamling, lær dem udenad og øv dig i at bruge dem. Når du kan det, vil du erfare, at matematik på B-niveau ikke er så svært endda.

- Det er desuden en god idé at have styr på de allermest basale funktionstyper heriblandt lineære (egentligt affine), eksponentielle og potensfunktioner.

- Almindelig gængs ligningsløsning er et must, det MÅ du ikke være usikker i! 

Resten vil jeg formode, at du lærer. :-)


Svar #2
16. juli 2010 af AStrandfelt (Slettet)

Har stort set ingen anelse om, hvad det, du nævner, betyder. Men går ud fra, at vi starter på lavt niveau, idet uddannelsen er for folk med erhvervsuddannelser. Ligningsløsning har jeg dog nogenlunde styr på, og vil friske op nu.

Rent matematisk er kravet ikke andet end 9. klasses afgangseksamen.

Men tak for nogle nøgleord, som jeg kan Google og sætte mig ind i! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juli 2010 af ramme2 (Slettet)

Lån en lærerbog på dit lokale bibliotek for gymnasiet med tilhørende opgaver og formelsamling. Men sikker dig at lærerbogen starter på niveau C der er det laveste gymnasielle niveau i matematik. Ellers er det en god ide at starte med en niveau C lærerbog med tilhørende opgaver og formelsamling. 

Du kan så løse nogle af opgaverne i opgavehæftet og kigge på nogle af de analoge eksempler i lærerbogen. Start med de nemmeste opgaver først. Hvis du så ikke kan løse opgaven kan du sætte den ind på studieportalen. Vi er mange der kan hjælpe på dette niveau.  

Jeg tror ikke at det nævnte kursus vil volde dig meget store problemer hvis du i forvejen har en uddannelse som Web-integrator. Desuden har du sikkert lært en del om at omskrive 2 tals-systemet til 10-talsystemet og omvendt. Dermed har du også lært en del allerede om potensregneregler der er grundlægggende og vigtige at kunne. men det er altid rart at være på forkant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juli 2010 af mathon

se
(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juli 2010 af yakwak (Slettet)

www.frividen.dk

matematik på både c og b niveau


Skriv et svar til: Forberedelse til Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.