Matematik

løs ligning

18. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

er det korrekt hvis jeg har en ligning som hedder (x+1)(x-1)(x^2+1) = 0 at jeg så får et resultat som hedder x^2+1?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af GangstaGeek

 Hvad er det du prøver at nå frem til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2010 af GangstaGeek

 Prøver du at forkorte?


Svar #3
18. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

mh, har lige prøvet at kigge på den igen, kan det passe at den giver -1?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2010 af GangstaGeek

 X = -1

Siden x4 - 1 = 0 


Svar #5
18. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

ved du;

hvis jeg har en ligning som hedder f(x)= 100*a^x.

jeg får oplyst at x=5,0
og f(x) = 16. hvordan finder jeg a?
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2010 af GangstaGeek

Så skal du grundlæggende bare isolere a, medmindre at du har et program, som kan gøre dette for dig.

Jeg puttede data ind i TI-nSpire CAS:

solve(16=100*a^5,a) 

a = 0,693


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.