Matematik

Find monotoniforhold af f(x)

18. april 2014 af måske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af. Opgaven er uden hjælpemidler. Håber nogen vil svare mig.

En funktion er givet ved f(x)= ln(x)-½x +5  

x>0

Bestem monotoniforholdene for f. 

Jeg ved jeg skal differenriere funktionen - og den kommer til at se sådan ud: f '(x) = 1/x - ½ 

Men så sidder jeg fast.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2014 af peter lind

Så løser du ligningen f'(x) =0.

For f'(x) = 0 er der optimum. For f'(x) > 0 er funktionen voksende, for f'(x) <0 er funktionen aftagende


Svar #2
18. april 2014 af måske1 (Slettet)

Tusind tak, men hvordan vil du løse ligninen? 

Jeg for ligningen til at være 1, er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2014 af peter lind

1/1-½ = 1-½= ½ ≠ 0 så det er en forkert løsning. Gang ligningen med 2x


Skriv et svar til: Find monotoniforhold af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.