Matematik

matematik

22. august 2014 af MF30 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude!

jeg sidder med et spg. som jeg er i tvivl om. opgaven lyder sådan her:

En vandtank har mål = Længden 130cm.. Bredden 45 cm... højden 50 cm

Beregn tankens rumfang i liter.

Hvor højt står vandet i tanken hvis der hældes 150 liter?

På forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2014 af peter lind

Brug at rumfang= længde*bredde*højde


Svar #2
22. august 2014 af MF30 (Slettet)

#1

Brug at rumfang= længde*bredde*højde


Okay. men er også i tvivl om det her spg. Hvor højt står vandet i tanken hvis der hældes 150 liter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når rumfanget, længden og bredden er kendt, kan højden isoleres og beregnes.


Svar #4
22. august 2014 af MF30 (Slettet)

#3

#2

Når rumfanget, længden og bredden er kendt, kan højden isoleres og beregnes.


Altså jeg har ganget 130x45x50 = 292500 men hvordan skal jeg så regne ud til liter


Svar #5
22. august 2014 af MF30 (Slettet)

har regnet det ud.. men det er det andet spg der forvirrer mig lidt


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det simpleste er at regne siderne i dm, da 1 L = 1 dm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, jeg tror det lyder lettere med at finde 2 punkter, men jeg ved ikke hvordan man finder dem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dit svar knytter sig vist til diskussionen i en anden tråd. Du vælger selv to punkter på tangenten og aflæser deres koordinatsæt.


Svar #9
22. august 2014 af MF30 (Slettet)

jeg har regnet den første spg ud. men det er det sidste spg jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter stadig udtrykket for rumfanget af en kasse

         V = L · B · H ,

men her kender man V = 150 dm3 , samt længden L = 13 dm og bredden B = 4,5 dm og kan så beregne højden H :

        H = V / (L·B) = 150 dm3 / (13 dm · 4,5 dm) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Du skal regne ud hvor højt vandet står når der er 150 l i tanken. du starter med at skrive:

h =

og resten kan du vist selv regne ud når du ser på hvordan du regnede rumfanget af hele tanken ud.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.