Matematik

Redegøre for værdien a

27. august 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Gør rede for, hvad værdien af a fortæller om udviklingen i antallet af dræbte næsehorn"

Funktionen ser således ud:  y=0,6658596*1,78978^x 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

Du  oplyser intet om, hvilke enheder x og y måles i
i
                       \small \small N(t)=b\cdot a^t
men
                       \small \small a=1+r =1,78978=1+0,78978 = 100\%+78,987\%

Antal dræbte næsehorn er steget med 79% i årene efter 2004.


Svar #2
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:Opgave 8.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har ladet x være antal år efter 2000. I forskriften skal x (eller t) være antal år efter 2004. Derved får man en anden værdi for konstanten b.

Se forklaringen for a i #1.


Svar #4
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

istedet for at skrive 2004-2005 osv. har jeg lavet det om til 4-5.. osv. skulle jeg ikke det? hvis jeg ikke laver det om, får jeg b til 0, og det passer jo i hvert fald ikke :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da t skal være antal år efter 2004, skal t-værdierne jo være 0, 1, 2, ... osv.


Svar #6
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

men det er jo også det jeg har gjort i tabellen? istedet for at skrive 2004 - 2005 - 2006... har jeg skrevet 4 - 5 - 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du lader jo t være antal år efter år 2000. t skal være antal år efter 2004.

For eksempel er året 2005 jo 5 år efter år 2000, men 1 år efter år 2004 .

Du har trukket 2000 fra årstallene. Du skal trække 2004 fra årstallene.


Svar #8
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

så i tabellen hvor der står, at i år 2004 blev der dræbt 10 næsehorn.. hvad er det så du vil have til at stå der, istedet for 2004 (og 4 som jeg har skrevet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs svaret i #5. Og sidste linie i #7: "Du skal trække 2004 fra årstallene."

  år        antal år efter 2004
2004                 0
2005                 1
2006                 2
....                  ....


Svar #10
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Sådan nu passer regressionen også bedre :-) - og værdien for a skrev mathon længere oppe


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, værdien af ændres ikke ved at årene måles ud fra forskellige basisår.


Skriv et svar til: Redegøre for værdien a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.