Matematik

Funktion ind i graf

27. august 2014 af linehenriksen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal sætte nedstående funktion ind i en graf, hvordan gør jeg? Jeg har prøvet det før, men den her driller lidt, så jeg håber der er nogen, som kan hjælpe mig :-)

f(x) = -1/3 X3 – 4  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

                             \small f{\, }'(x)=-x^2 \leq 0       hvorfor f(x) er aftagende for x ≠ 0
              har
                             vandret tangent for x = 0
              og skærer x-aksen
              for
                        \small \small -\frac{1}{3}x^3-4=0

                         \small \small x=-12^{\frac{1}{3}}\neq -2,29

          og skærer y-aksen
              for
                        \small \small \small \small y=-\frac{1}{3}\cdot 0^3-4=-4                         
   


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2014 af peter lind

Du beregner en række værdier for eks f(0), f(0,5), f(1) o.s.v. og afsætter de fundne punkter i en graf. Det er en hjælp hvis man finder skæringen med akserne og lokale ekstremaer samt monotoniforhold. Derefter tegner du en glat kurve gennem de fundne punkter


Skriv et svar til: Funktion ind i graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.