Matematik

hjælp til: udreng y, når x = 5,5

28. august 2014 af sarah098 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej :)

Der oplysys i min opgave at, variablen y er proportional med variablen x. til x-værdien 2,5 svarer y-værdien 4,4.

a) Bestem proportionalitetsfaktoren, - der har jeg skrevet y/x (4,4/2,5) = 1,76.... Er ik sikkert på det er rigtigt?

- udreng y, når x=5,5


- udreng x, når y= 1,5

Har brug for hjælp til hvordan man udregner det. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Therk

Det er rigtigt. Dvs. din ligning er

y = 1{,}76x

Så skal du blot indsætte x = 5,5 og finde y i den første opgave og indsætte y = 1,5 og finde x i den anden del.

\begin{align*} y& = 1{,76}\cdot 5{,}5 \\ &\text{og} \\ 1{,}5& = 1{,76} x \end{align*}


Svar #2
28. august 2014 af sarah098 (Slettet)

så den kommer til at blive: 5,5/1,76 = 3,125.

og : 4,4/1,76 = 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af Therk

Næsten - mit matematiske udtryk er åbenbart ikke blevet genereret. Jeg prøver igen: Dine to ligninger bliver derved:

\begin{align*} y& = 1{,76}\cdot 5{,}5 \\ &\text{ og} \\ 1{,}5& = 1{,76} x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2014 af Therk

Når en variabel, y, er ligefrem proportional med en anden variabel, x, kan du, i et koordinatsystem, tegne en ret linje ved at lade y være en funktion af x.

Brug den som en hjælp til at se, om du regner rigtigt. Du kan derved se, at du har regnet forkert i #2.


Svar #5
28. august 2014 af sarah098 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp til: udreng y, når x = 5,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.