Matematik

Hvordan findes c i en andengradsligning?

02. september 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler at finde c i anden gradsligningen hvor jeg har fået trepunkter givet (-2,0), (2,-8) og (6,0). 

jeg har fundet frem til at a = 0,5 og b = 2 men jeg mangler at finde c, håber nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af hesch (Slettet)

f(x) = ½x2 + 2x + c

Indsæt fx punktet (-2,0):

½*(-2)2 + 2*(-2) + c = 0

Isoler c.

PS: Ved eftersyn ser det ud til, at dit fundne a og b er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:   b = -2      =>

f(x) = ½x2 - 2x + c       i #1.


Skriv et svar til: Hvordan findes c i en andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.