Matematik

Sinusrealationen..omskrevet ved retvinklet trekant.

17. september 2014 af Lenedj (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg er blevet forvirret over følgende opgave ( se billede)


Jeg får svaret a=b/sin(B)

Mens det rigtige svar skulle være A=B/sin(b)

Jeg kan slet ikke komme frem hvordan man isolere stort A fra sin....
Håber på en forklaring
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af mathon

generelt
                  \frac{\sin(A)}{a}=\frac{\sin(C)}{c}

som specifikt i en retvinklet trekant med C = 90°

                  \frac{\sin(A)}{a}=\frac{\sin(90^{\circ})}{c}=\frac{1}{c}

                  \sin(A)=\frac{a}{c}

                  A=\sin^{-1}\left (\frac{a}{c} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  

sin A / a = sin B / b     =>

1 / a = sin B / b        =>

a = b / sin B

Altså, der er i opgaven byttet rundt på store bogstaver ( vinkler ) og små bogstaver ( sider ).

Så dit svar i  #0 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#2: PS:

Man jo ikke beregne sin( sidelængde ), for er denne længde opgivet i radianer eller grader ?


Svar #4
17. september 2014 af Lenedj (Slettet)

# 2
Tak... Tænkte nok det var det der var galt.


Skriv et svar til: Sinusrealationen..omskrevet ved retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.