Matematik

V

17. september 2014 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: dsaasd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem vinklen mellem retningsvektorerne rl og rm for henholdsvis linierne l og m.

b) Løs ligningssystemet [x,y,z]l = [x,y,z]m .

c) Planen indeholder skæringspunktet P og har vektoren n = rl × rm som normalvektor.


Svar #2
17. september 2014 af simon196 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i svarene i #1?


Svar #4
17. september 2014 af simon196 (Slettet)

Jeg forstår bar eikke helt præcist hvad du vil have mig til. Eksempelvis hvordan man finder vinklen mellem retningsvektorerene? Og samme med opgave b og c


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Vinklen v mellem to vektorer a og b bestemmes ved

        cos(v) = (ab) / (|a||b|) .

I b) sætter man de to parameterfremstillinger lig med hinanden, hvorved man får tre ligninger til bestemmelse af s og t. Alle tre liginger skal være opfyldt ved skæring mellem linierne. De fund parameterværdier bestemmer så skæringspunktets koordinatsæt.

I c) bestemmer man så ligningen for den plan, der indeholder punktet P og som har vektoren n som normalvektor.


Skriv et svar til: V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.