Matematik

Simpel ligning med brøk

18. september 2014 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en ligning der hedder 2x- 9-x/4=0

(9-x/4 er brøken hvor 9-x er øverst incase at jeg har sat det forkert up.)

jeg kan ikke greje om man bare må fjerne x fra brøken og lægge om på den anden side, bare hvor fortegnet er modsat?..

hvis nogle gider at forklare hele ligningen, ville det være skønt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så skriver man det

        2x - (9-x)/4 = 0

Gang ligningen med 4 på hver side.


Svar #2
18. september 2014 af jonathan3 (Slettet)

er det så 8x - 9-x=0 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du skal hæve minusparentesen korrekt.

        8x - (9 - x) = 0


Svar #4
18. september 2014 af jonathan3 (Slettet)

Ja ok. det er selvfølgelig rigtigt nok.

prøver igen: 8x-9+x=0

så x=1 ? virker nu mere simpelt end jeg havde regnet med.

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, lige netop.


Skriv et svar til: Simpel ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.