Matematik

f(x) = g(x) løs ligningen

01. oktober 2014 af robii22 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej derude sider med en matematik opgave som jeg sider fast ved.
Det er med f(x) = g(x)
Har taget et billede med mit resultat og opgaven
Jeg har bare prøvet at isolere x

Tak på forhånd
Vedhæftet fil: 1412161212138.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Opgave 3:   Du kommer rigtigt til:

x = (4x+8)/2

herefter:   ( udfør division )

x = 2x+4  =>          ( subtraher 2x, begge sider )

-x = 4       =>         ( skift fortegn, begge sider )

x = -4


Svar #2
01. oktober 2014 af robii22 (Slettet)

Kan man godt bare rykke minus over på den anden side sådan Der ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Jeg vil ikke udtrykke det ved, at "rykke minus over på den anden side".

Mere korrekt:  "Man ganger med -1 på begge sider"  alias  "man skifter fortegn på begge sider".

Eksempel:

-x = -4      =>

x = 4     ( Her "flytter" man ikke minus over på den anden side, så er man jo ligevidt )


Svar #4
01. oktober 2014 af robii22 (Slettet)

Okay giver mere mening for mig når du siger ganger med -1 på hver side :)


Svar #5
01. oktober 2014 af robii22 (Slettet)

Hvad gør man så i den sidste opgave hvor jeg er kommet frem til x^2 -2x = -1 ved ikke om det er rigtigt gjort
Vedhæftet fil:1412163629362.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#5:   x2 - 2x  = -1      =>

x2 - 2x + 1 = 0

En sådan 2. grads ligning, vil man gerne have skrevet på den måde, altså

ax2 + bx + c = 0

Du kan enten løse ligningen på "standardmåden"   ( kender du den ? ), eller man kigger på koefficienterne:

a=1, b= -2, c = 1.

Man indser så, ved hjælp af en kvadratsætning, at:

x2 - 2x + 1 = 0     =>

( x - 1 ) * ( x - 1 ) = 0             ( prøv selv at gange paranteserne ud )

Derfor har ligningen en dobbeltrod:  x = 1   og   x = 1.   Altså man bruger 0-reglen.


Svar #7
01. oktober 2014 af robii22 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: f(x) = g(x) løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.