Matematik

konsekutive tal

20. oktober 2014 af mariechr1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skriv 2005 som sum af 5 konsekutive tal ?

der vi ikke har lært det i nu har jeg ingen ide hvad det er man skal op vi har det for i en bækmat 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Soeffi

Konsekutive betyder på hinanden følgende. Prøv at lægge fem på hinanden følgende tal sammen, hvor du kalder det første x, og hvor summen giver 2005.


Svar #2
20. oktober 2014 af mariechr1998 (Slettet)

altså f.eks 399 + 400 + 401+ 402 + 403


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Soeffi

De er konsekutive, ja, men du skal finde dem, der giver summen 2005. Dem du har skrevet giver ca. 5·400=2000.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tallene i #2 giver netop summen 2005.

        399 + 400 + 401 + 402 + 403 = 5·400 -1 + 0 + 1 + 2 + 3 = 2000 + 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2014 af Soeffi

Undskyld, jeg læste det som 2500.


Skriv et svar til: konsekutive tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.