Matematik

Matematik HJÆLP

21. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har følgende 2 opgaver, jeg ikke kan finde ud af.

Opgave 1

Bestem: \int (x^3-2x^2+e^x)

Opgave 2

To funktioner f og g er givet ved forksrifterne:

f(x)=x^2-2x-8

g(x)=x+2

Bestem skæringspunkterne til graferne for de to funktioner f og g.

Håber der er nogen der gerne vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af peter lind

opgave 1. Der mangler et dx efter parentesen. Brug at xn+1/(n+1) er stamfunktion til xn

opgave 2. Løs ligningen f(x) = g(x)


Svar #2
21. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet)

ja det rigtigt, i opgave1 mangler der dx...

mange tak for opgave 1 :) men opgave 2 forstår jeg stadig ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et muligt skæringspunkt mellem graferne for de to funktioner f(x) og g(x) skal ligge på begge grafer. For skæringspunktets x-koordinat skal der derfor gælde   f(x) = g(x) . For at finde de mulige skæringspunkters x-koordinater skal man derfor løse ligningen

        f(x) = g(x) .

Med funktionerne f(x) og g(x) i opgaven her bliver ligningen da

        x2 -2x -8 = x + 2 .

Flyt alle led over på venstre side og løs den resulterende 2.-gradsligning.


Svar #4
21. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet)

Nårh, nu forstår jeg. mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.