Matematik

undersøg funktionen f(x) = x^5 – 3x^4 + 2

30. oktober 2014 af rikkegraversen (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal forklare hvordan jeg finder f'(x)=0 og f'(x) er 5x4-12x3 altså hvor den skære x aksen i en graf. 
og i grafen kan jeg se at den skære x aksen i -1, 1 og 3

men er total blank HJÆLP :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af PeterValberg

Overskriften tyder på en monotoni-undersøgelse af f

se video nr. 8,9,10,11 (talt fra toppen) på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kommer vist til at blande to ting sammen. De steder hvor f skærer x-aksen, er der hvor f(x)=0. Ikke f '(x).

Løs ligningen

5x4 - 12x3 = 0

ved at sætte x3 uden for parentes og bruge nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af mathon

                f{\, }'(x)=5x^4-12x^3=5x^3\cdot \left (x-\frac{12}{5} \right )=0        brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2014 af mathon

Hvordan er sammenhængen mellem fortegnsvariationen for f{\, }'(x) og monotonien for f(x)\; ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af mathon

   f{\, }'(x)\! \! :           +        0          -                        + 
                 __________0__________2,4__________
      f(x)\! \! :          ?                    ?                        ?    


Skriv et svar til: undersøg funktionen f(x) = x^5 – 3x^4 + 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.