Fysik

Beregne Etilført osv. i 1.g opgave

22. november 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Har disse værdier


 

 
mglaskande (kg): 0.333

mtotal (kg): 1,271

 T1 (°C) = 20,6

 T2   (°C) = 83.4

 P (W) = 1140

Delta T (s) = 322

Har så disse spøgsmål: 


  Udregn Eudnyttet = Evarme 
 

3) Udregn Etilført  = Eelektrisk 
 

4)    Udregn nyttevirkningen  

    

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af LeonhardEuler

Benyt 

        ΔE = m • c • ΔT = m • c • (Tefter - Tfør)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af interesseret (Slettet)

E varme = masse * varmefylde * delta t 
delta t = slut temperatur(t2) - start temperatur(t1) 

E elektrisk = power * tidsforbruget 


Svar #3
22. november 2014 af snylt (Slettet)

kan du ikke lige smide lidt tekst i ? tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af LeonhardEuler

Kender du varmekapacitet eller den specifikke varmekapacitet for systemmet? 

Eventuelt hvor meget de forskellige elementer i systemmet vejede og bestod af?


Svar #5
22. november 2014 af snylt (Slettet)

Hm.. forstår ikke helt, hvad du mener William.

der står udregn Etilført  = Eelektrisk, og har fundet ud af, at etilført og Eelektrisk er den samme??

forstår ikke det med nyttevirking, altså hvordan man finder den.

varmefylden er jo 4,180 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2014 af LeonhardEuler

Ved at benytte   ΔE = m • c • (Tefter - Tfør) = (mglas • cglas + mvand • cvand) • (Tefter - Tfør)  og    ΔE = P • Δt

fåes at 

Eudnyttet = ΔEvarme = (0,333 kg • cglas + 0,938 kg • 4,180 J/kg•K ) •  (83.4 oC - 20,6 oC)  

Er du sikker på det er  glaskande. Hvad bestod kanden af?

Etilført = ΔEelektrisk = 1140 W • 322 s = ...

Nyttevirkning er givet ved 

           η = Eudnyttet/Etilført


Svar #7
22. november 2014 af snylt (Slettet)

ja det er glaskande, det står i øvelsesvejledningen...

hm... men hvorfor er der et = mellem dem?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2014 af LeonhardEuler

Hvilket lighedstegn?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2014 af LeonhardEuler

Rettelse til #6 

Ved at benytte   ΔE = m • c • (Tefter - Tfør) = (mglas • cglas + mvand • cvand) • (Tefter - Tfør)  og    ΔE = P • Δt

fåes at  (jeg har fundet værdien   cglas = 840 J/kg•K  på nettet)

Eudnyttet = ΔEvarme = (0,333 kg • 840 J/kg•K  + 0,938 kg • 4180 J/kg•K ) •  (83,4 oC - 20,6 oC) ≈ 263795 J

Etilført = ΔEelektrisk = 1140 W • 322 s = 367080 J 

Nyttervirkningen er 

    η (%) = (Eudnyttet/Etilført)  • 100% = (263795 J / 367080 J) • 100% ≈  71,86 %


Skriv et svar til: Beregne Etilført osv. i 1.g opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.