Matematik

Løs ligningen f(x)=0

25. november 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har brug for hjælp.

Løs ligningen: f(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af SuneChr

Hej. Hjælperen har også brug for hjælp.
f er en funktion, men hvordan ser forskriften ud?
Indtil da, sker der ikke ret meget.
En grafisk betragtning er at finde evt. skæringspunkt(er) grafen for f og x-aksen.


Svar #2
26. november 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven i denne kommentar :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af Wily (Slettet)

Brug nulreglen:

          \small \small \small (x^3 - 8)\ln (x) = 0\ \iff\ x^3 - 8 = 0\ \lor\ \ln (x) = 0


Svar #4
26. november 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Hvorfor skal nulreglen bruges? Og hvordan sætter jeg mine informationer ind? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2014 af SuneChr

Hver af faktorerne kan antage værdien 0.
Find, uden brug af hjælpemiddel, dét x, der gør første parentes lig med nul.
Og det samme for logaritmefunktionen.
Da har vi de to løsninger til ligningen.
 


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.