Matematik

Find fortegnsvaration og løs uligheden

18. december 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og fumler med to opgaver. (c og d) 

Har fundet a og b

a= Nulpunkter= (3,0) og (-1,0)

b= 4(x^2-2x)-3)

Ved ikke om det har nogen relavans til opg c og d overhovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2014 af PeterValberg

c) bestem funktionsværdien for udvalgte x-værdier før, mellem og efter rødderne
    fx f(-2), f(0) og f(1)   det er fortegnet (+/-) der er interessant

d) ses af fortegnsvariationen, - du vil opdage, at løsningen er:

                 -∞ ≤ x ≤ -1    ∨    3 ≤ x ≤ ∞

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. december 2014 af malthej (Slettet)

Til c skal jeg lave sildeben? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. december 2014 af mathon

c)
           f(x)=4x^2-8x-12=4(x^2-2x-3)=4(x+1)(x-3)

          


Skriv et svar til: Find fortegnsvaration og løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.