Matematik

funktioner

27. januar 2015 af Auras (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvilket af følgende punkter er stationært for funktionen f(x, y) = x 4 + 2y 2 − 4xy ?  svaret skal være (-1,-1)

er der nogen der kan vise/lave den opg. tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive funktionen ordetligt op:

        f(x,y) = x4 + 2y2 - 4xy .

Løs ligningssystemet

        ∂f/∂x = 0    ,    ∂f/∂y = 0

dvs.

        4x3 - 4y = 0    ∧    4y - 4x = 0

dvs.

        y = x   ∧   x·(x2 - 1) = 0

dvs punkterne    (0;0) , (1;1)   og (-1;-1) .


Svar #2
27. januar 2015 af Auras (Slettet)

tak skal du ha


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.