Fysik

OPgaver om effekt, energi etc

27. januar 2015 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som vil se om jeg har regnet rigtigt? Hvis det er forkert må I meget gerne forklare mig hvad fejlen er og hvordan det beregnes korrekt :)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: opg a.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Energiforbruget i kWh under a) er forkert. Gang effekten med (1/2) h . Du har ganget med 1 h .

I b) har du anvendt en anden effekt end den, der er givet i opgaven. Du har benyttet effekten fra spm a).


Svar #2
27. januar 2015 af nejvelda

Hvis vi lige tager den i a'eren først: kan det passe, at skal det give 494,5 kWh ? Det jeg har gjort er at sige 989W*0.5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er    E = P·t = 989 W · 0,5 h = 495 Wh  = 0,495 kWh .

Det er vigtigt at medtage korrekte enheder også i mellemregningerne.


Svar #4
27. januar 2015 af nejvelda

Jep! Men ellers er det rigtigt så? :)

Jeg troede at man skulle dividere med 1000 for at få enheden i kWh, så det bliver 0,495 kWh. Men det skal man måske ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det skal man.


Svar #6
27. januar 2015 af nejvelda

Så har jeg prøvet at beregne opg b igen

Vedhæftet fil:opg b.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Selve opgaven b) er forkert formuleret, da 1,5 kWh ikke er en effekt. Opgaven kan ikke besvares ud fra de givne oplysninger. Hvis P = 1,5 kW er dit svar korrekt.


Svar #8
27. januar 2015 af nejvelda

Okay så, mange tak for hjælpen!

Har lige to  sidste opg, hvis jeg lige kunne få hjælp til dem også ville det være super!

Vedhæftet fil:opg 2 a og b.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #9
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er korrekt fremgangsmåde. Du skal dog lære at runde rigtigt af. I a) er I = 0,33 A .


Svar #10
27. januar 2015 af nejvelda

lige en smutter :D

Mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: OPgaver om effekt, energi etc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.