Matematik

Funktioner .. hjælp!

01. marts 2015 af musen111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået stillet opgaven

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner W (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af planten, der er over jorden. d betegner antallet af planter pr. m2 i den bevoksning som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder: 

w = 9670d^{-1.49}  og h=970d^{-0.433}
 

a) Bestem W når d = 4 
b) Benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj. 

Jeg har udregnet a, men har problember med opgave b. Er der nogen der evt. vil forklare, hvordan man skal løse denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af SuneChr

a)    Beregn w ved at indsætte d = 4
b)    Løs ligningen med h og d ved at sætte h = 100. Indsæt det fundne d i den første ligning.
       Lad undervejs vær' med at afkorte. Indsæt så vidt muligt de nøjagtige mellemregninger i de
       videre beregninger.
Det er også ret nemt at manipulere de to ligninger til at finde w som funktion af h.
Det ville man gøre, hvis der skulle findes flere sammenhørende sæt værdier af w og h.
______________
       Vær konsekvent med, i den samme opgave, at benytte enten lille w eller stort W.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

kussekongen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nummer!?

KUSSEKONGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: Funktioner .. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.