Fysik

nogen gider kigge på min opgave ?

06. marts 2015 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

er det nogen her som gider hjælpe mig .. jeg skulle starte med at lave en graf og finde derefter min tendens ligning .. men udefra men tendens ligning kan jeg se at der er noget forkert og derfor kan jeg ikke komme videre med opgaven ?

Vedhæftet fil: Dokument1 fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke fulgt vejledningen i opgaven:

a) Lav en graf (med Excel) over spændingsforskellen som funktion af strømstyrken og bestem på baggrund af en ligning for tendenslinjen en værdi for trådens resistans.

Afbild U som funktion af I (dvs. I på x-aksen og U på y-aksen). Man vil forvente en lineær sammenhæng

        U = R · I

og hældningskoefficienten R i den lineære sammenhæng kan så fortolkes som trådens resistans.


Svar #2
06. marts 2015 af eliat (Slettet)

Nej Problemet er at læreren havde sat en video hvor han havde gjort det på den samme måde derfor var jeg forvirret .. men tusin tak for du gad og rette på det


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har tilsyneladende beregnet R = U / I for hver måling. Så skal du jo blot beregne middelværdien af R-værdierne. Det skulle så være tæt ved konstantleddet i det tendensudtryk, du har fundet.


Svar #5
06. marts 2015 af eliat (Slettet)

andersen11 jeg kan se i den samme opgave hvor du har skrevet at resisiviteten  er hældning .. kan du forklare hvorfor det er bare hældning ,, er det ikke noget man skal beregne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det følger jo af Ohms lov

        U = R · I

at hvis man afbilder U som funktion af I , vil man forvente en ret linie med hældningskoefficient R . Her laver man en tendenslinie med en lineær model.


Svar #7
06. marts 2015 af eliat (Slettet)

tak for det

men nu hvor jeg skal beregne trådens stof

P=R*A 

0,0577*(0,63/π*252)=1,85*10-6 men jeg kan ikke se det passer med tabellen


Svar #8
06. marts 2015 af eliat (Slettet)

sorry jeg mener 0,9978*(0,63/π*252)=3,20*10-6 det stadig forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at forklare, hvad du laver. Man angiver enheder på resultater af fysiske beregninger. Man skal benytte udtrykket for resistansen R af en leder med længde L, tværsnitsareal A og resistivitet ρ

        R=\rho \cdot \frac{L}{A}

Her kender man R og L og kan beregne A, hvorved resitiviteten ρ kan beregnes.


Svar #10
06. marts 2015 af eliat (Slettet)

ja det har ret det måske meget bedre at forklare det på den måde med fysik enheder.

for at beregne trådens resisvitet p kan man gange resistansen  p= R * A

R 0,0577Ω*(L0,63  m/π*d252mm)*=1,85*10-6 ,, det er stadig forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man isolerer resistiviteten ρ

        \rho =R\cdot \frac{A}{L}=R\cdot \frac{\pi d^{2}}{4L}

hvorefter man indsætter de kendte størrelser. Du har ikke sioleret ρ korrekt.


Skriv et svar til: nogen gider kigge på min opgave ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.