Matematik

Lineær sammenhæng

19. april 2015 af TJJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 
Jeg har fået stillet følgende opgave:

"En ret linje har hældningen 4 og går gennem punkterne (4,6) og (10,y).
Bestem y".

Jeg kan bare ikke finde ud af hvad jeg skal gøre for at finde dette y. Er der nogen der kan hjælpe mig på rette vej? Ikke nødvendigvis løsningen, men fremgangsmåden :-) 

Mvh. Laura


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for hældningskoefficienten

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (y - 6) / (10 - 4) = 4

Løs ligningen i y .


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2015 af Joe11111 (Slettet)

Ok forskriften for en lineær linje er: y = ax+b

vil ikke skrive for meget

men du skal først bruge formlen a = (Y2-Y1)/(X2-X1

og Y1 eller Y2 skal isoleres og herefter skal du udregne b, hvor du skal bruge formlen:

b = Y1-a*X1 eller b = Y2-a*X2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke nødvendigt at bestemme b for at svare på opgavens spørgsmål. Læs forklaringen i #1.


Svar #4
19. april 2015 af TJJ (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to!


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.