Matematik

trekant, udregning, bestem længde, areal, cosinus mm

25. april 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. jeg har en opg som består i, at jeg skal: 

a) bestemme vinkel B og vinkel C. 

b) Bestem arealet af trekanten. 

Her skal jeg bruge formlen A=½*a*b*sin(c). TROR JEG, eller er dette forkert?

c) bestem længden af højden fra siden C, til AB. 

INFO OM TREKANTEN = 

Vinkel B er spids. Vinkel A = 20 grader. Længden BC = 4,3. Længden AC = 7,5 

Nogen som kender formler mm. som kan bruges til at kunne besvare de ovenstående spørgs? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af PeterValberg

Start med at uploade skitse samt opgavetekst

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af SuneChr

a)  a / sin A  =  b / sin B
     A + B + C = 180º

b)  T = 1/2·a·b·sin C

c)  1/2·c·hC = T                 hC er højden fra C


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af SuneChr

# 2 fortsat
a)  B < 90º


Svar #4
26. april 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Jeg forstår ikke helt udregningen til a) 

kan du forklare a/sin(A) 

Jeg ved kun at vinkel a er 20 grader. 

men jeg skal finde frem til vinkel B og C, og her har jeg kun længder på dem, ingen vinkler... 


Skriv et svar til: trekant, udregning, bestem længde, areal, cosinus mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.