Kemi

Beregning af pH ved 25ºC

04. juni 2015 af Star04 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp til denne opgave? 

Stoffet amfetamin C6H5CH2CH (CH3) NH2, er en organisk base, der almindeligvis sælges i form af hydrobromidet, C6H5CH2CH (CH3) NH3+BR- fordi forbindelsen er mere stabil i fast form.

Beregn pH af opløsningen der dannes, når 6,48 g amfetaminhydrobromid bliver opløst i vand og fortyndet til 200 ml ved 25ºC. Kb af amfetaminen er 7,8 * 10-4 M ved 25ºC og Kw = 1,0 * 10-14 M2. Svaret skulle gerne give 5.86.

1. Skal man ikke først udregne n = m/M = 6.48 / 135.2062 g/mol = 0,04 mol 

2. Og herefter sætte ind i formlen pH = 7.8*10-4 + log(0.04) = -1.5 

Hvad er det jeg gør forkert, får et helt forkert resultat? Help anyone! 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2015 af Heptan

Jeg ved ikke hvilken formel du har brugt, men du skal bruge formlen for svage syrer,

pH = ½(pKs - log(cs))

hvor pKs = -log(Ks)


Svar #2
04. juni 2015 af Star04 (Slettet)

#1, men jeg har med en base at gøre, ikke en syre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2015 af Heptan

Nej, du har med en syre at gøre. En syre er et stof som kan afgive en hydron.

Du skriver da også selv at svaret skal være mindre end 7


Skriv et svar til: Beregning af pH ved 25ºC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.