Matematik

Reducere ln udtryk

09. februar 2016 af lollik1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et udtryk jeg skal reducere:

ln(y-4)-ln(\sqrt y-2)+ln(\sqrt y+2)

Ifl. mit CAS program giver det 2ln(y-4) når man antager at y>0.

Men når jeg prøver at regne det manuelt med ln(a*b)=ln(a)+ln(b) og 3. kvadratsætning giver det nul.

Er der nogen der ved hvordan man udregner dette manuelt til 2ln(y-4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2016 af StoreNord

ln\frac{(y-4)(\sqrt{y}+2)}{\sqrt{y}-2}      er det samme som opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2016 af StoreNord

Reducèr brøken ved at forlænge med nævnerens konjugerede.

2ln(y-4) kan jeg ikke få; jeg får                    2ln(\sqrt{y}+2)


Svar #3
09. februar 2016 af lollik1 (Slettet)

#2

Reducèr brøken ved at forlænge med nævnerens konjugerede.

2ln(y-4) kan jeg ikke få; jeg får                    2ln(\sqrt{y}+2)

Jeg kom til at skrive det forkert, der skal stå  det du får. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Reducere ln udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.