Matematik

HJÆLP MATEMATIK HASTER

25. september 2016 af Studiececi (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej.

Jeg sidder med en opg jeg ikke forstår.

Vi har en træstamme der er blevet delt i 32 lige store stykker. Stammen har en radius på 54 cm.

Opgaven hedder så at man skal tegne endefladen af et kløvestykke i målestoksforholdet 1 : 3

nogle der kan hjælpe, og hvad er endefladen af et kløvestykke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af mathon

Angående målestok:

                                            tegning               virkelighed
                                              1 cm                     3 cm

54 cm = 18*3cm

                                            tegning               virkelighed
                                           18*(1 cm)                54 cm
 

                                            tegning               virkelighed
                                             18 cm                    54 cm

Kløvestykkets radius på 54 cm
skal altså tegnes som en cirkel med radius 18 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af Anne916k (Slettet)

Træstammen bliver delt i 32 stykker, derfor må hvert kløvestykke have et cirkeludsnit, som har en vinkel på:  360º/32 = 11,25º

Radiussen for hvet cirkeludsnit(kløvestykke) er 54cm. Dette skal tegnes i forholdet 1:3, og på tegningen skal cirkeludsnittets radius derfor være på: 54cm/3=18cm.

Du kan nu tenge endefladen af kløvestykket. Du tegner din vinkel, samt et cirkelstykke, som har centrum i vinklens toppunkt. Dette cirkelstykke skal selvfølgelig have en radius på 18cm. Du kan nu bare forbinde vinklens med cirklen, hvis det giver mening. 


Svar #3
25. september 2016 af Studiececi (Slettet)

Altså, jeg skal faktisk bare tegne en helt almindelig cirkel med en radius på 18?

Tak for svarene forresten

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2016 af jantand

Hvistræet er cirkelrundt vil et stykke være 360/32 grader.=11,25 grader

Når du skal tegne stykket, skal siden af det være 54/3= 18 cm.

Hvis du har et tegneprogram  kan du gøre det i det.

Jeg bruger passer og lineal.

I stedet for at starte med 360  grader , starter jeg med 90 og deler den i 8 dele , så har jeg vinklen og en side og kan lave et cirkeludsnit. Det bliver et meget smalt stykke lagkage med en side på 18 cm.

Vedhæftet fil:IMG_2147.JPG

Svar #5
25. september 2016 af Studiececi (Slettet)

Ahh på den måde!

Kan det passe det ser sådan ud i geogebra, eller er jeg stadig helt væk?
Vedhæftet fil:IMG_5742.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2016 af jantand

Det ser godt ud, så du er med.


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.