Matematik

Beregning af tid lineære funktioner

25. september 2017 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg er i gang med at øve mig til en prøve jeg skal op i i morgen.
Jeg er stødt på en opgave, som jeg er i tvivl om.
En gryde varmes op. Vandet starter med 22 grader og temperaturen af vandet stiger med 7 grader pr minut.
Her har jeg skrevet, at regneforskriften er f(x)=7x+22

Jeg skal nu regne ud, hvor lang tid der går, fra den tændes til temperaturen når 96 grader. Til at starte med, troede jeg, at svaret var 694 (7*96+22), men på min facitliste står der, at svaret er 10,5714.
Hvad er det jeg har misforstået, og hvordan skal jeg gribe lignende opgaver an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2017 af Mathias7878

f(x) betegner vandets temperatur efter antal x minutter

Løs da ligningen

f(x) = 96

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2017 af Mathias7878

f(x) = 96

7x+22= 96

7x = 74

x = \frac{74}{7} = 10.5714

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2017 af sudo123 (Slettet)

Hej,

Da f(x) betegner din temperatur efter x antal minutter, løser du ligningen f(x) = 96 for x.

Fremgangsmåde, hvis du ikke ved hvordan:

Da f(x) = 96 indsætter du det bare på f(x)'s plads, således at ligninger ser sådan ud:

96 = 7x + 22

Træk 22 fra på begge sider, så din ligning ser således ud:

96 - 22 = 7x

Derefter skal du dividere med 7 på begge sider for at isolere x:

(96 - 22)/7 = x

10,5714 = x


Svar #4
25. september 2017 af sea789

ok, nu tror jeg, at jeg har styr på det. Mange tak :-)


Skriv et svar til: Beregning af tid lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.