Matematik

bestem de værdier af b for hvilke parablen har netop ét skæringspunkt med førsteaksen

22. maj 2021 af amal8153 - Niveau: A-niveau

En parabel er givet ved ligningen:

y = 4x^2 + bx + 9

a) bestem parablens skæring med andenaksen

Har jeg fået til (0,9)

b) bestem de værdier af b for hvilke parablen har netop ét skæringspunkt med førsteaksen

Ved virkelig ikke hvad jeg skal her...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2021 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} d=0&\Rightarrow \textup{betyder netop en l\o sning} \\ 0&= b^2-4\cdot 4\cdot 9 \\ b &=\;? \end{align*}

NB: Din profil bør opdateres!


Svar #2
22. maj 2021 af amal8153

#1

b) 

\begin{align*} d=0&\Rightarrow \textup{betyder netop en l\o sning} \\ 0&= b^2-4\cdot 4\cdot 9 \\ b &=\;? \end{align*}

NB: Din profil bør opdateres!

Men jeg ved ikke hvad b er, det er det jeg skal finde ud af?

Har lige opdateret min profil btw


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2021 af ringstedLC

Se og løs ligningen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2021 af janhaa

b^2=144\\ b=\pm 12


Svar #5
22. maj 2021 af amal8153

#3

Se og løs ligningen!

Jeg må ikke bruge hjælpemidler, gør det på papir


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. maj 2021 af janhaa

#5
#3

Se og løs ligningen!

Jeg må ikke bruge hjælpemidler, gør det på papir


b^2=9*4*4=36*2*2=72*2=144\\ easy


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2021 af StoreNord

Kvadrat-tallene skal man have i hovedet.


Skriv et svar til: bestem de værdier af b for hvilke parablen har netop ét skæringspunkt med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.