Matematik

Opgave

04. oktober 2022 af HjælpMigBeOm - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har en opgave, der ummidelbart ikke er særligt svær, men kan simpelthen ikke huske hvad man gør.

Jeg skal forkorte en brøk som har potens i tælleren og nævneren.

F.eks. 2^3/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2022 af peter lind

Du skal trække potenserne fra hinanden.

I dit tilfælde er potensen i tælleren 2 og potensen i nævneren 1 så resultatet bliver 21 = 2


Svar #2
04. oktober 2022 af HjælpMigBeOm

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{2^3}{2^1} &= 2^3\cdot 2^{\color{Red} {-1}}=2^{3+(-1)}=2^2=4 \\ \frac{2^3}{2} &= \frac{2\cdot 2\cdot 2}{2}=2\cdot 2=4\end{align*}


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.