Kemi

Beregn af ph

23. november 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& \left [ H_3O^+ \right ]&=&\frac{\left ( 0.0200\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )-\left ( 0.01998\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )}{\left ( 0.0200+0.01998\right )\;\mathrm{L} }&=&0.00005\;\mathrm{M}\\\\&pH&=&-\log_{10}\left ( 0.00005 \right )&=&4.3 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& \left [ OH^- \right ]&=&\frac{\left ( 0.02002\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )-\left ( 0.02000\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )}{\left ( 0.02002+0.02000\right )\;\mathrm{L} }&=&0.00005\;\mathrm{M}\\\\&pOH&=&-\log_{10}\left ( 0.00005 \right )&=&4.3\\\\&pH&=&14-4.3&=&9.7 \end{}


Svar #4
25. november 2023 af SkolleNørd

#2

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& \left [ H_3O^+ \right ]&=&\frac{\left ( 0.0200\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )-\left ( 0.01998\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )}{\left ( 0.0200+0.01998\right )\;\mathrm{L} }&=&0.00005\;\mathrm{M}\\\\&pH&=&-\log_{10}\left ( 0.00005 \right )&=&4.3 \end{}

Hvornår ved du hvilken pH-formel der skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2023 af mathon

\small \textbf{a)} er der overskud af \small H_3O^+.

\small \textbf{b)} er der overskud af \small OH^-..


Svar #6
26. november 2023 af SkolleNørd

#5

\small \textbf{a)} er der overskud af \small H_3O^+.

\small \textbf{b)} er der overskud af \small OH^-..

Hvad menes der med overskud?? Hvordan checker man det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2023 af mathon

20.00 mL 0.1 M HCl og 19.98 mL 0.1 M NaOH
indeholder:
                                     \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& n(H_3O^+)=V_{HCl}\cdot c_{HCl}=\left (0.02000 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.002000 \;\mathrm{mol}\\\\&& n(OH^-)=V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}=\left (0.01998 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.001998 \;\mathrm{mol}\\\\&\textup{overskud af }H_3O^+\textup{:}&\left (0.002000- 0.001998 \right ) \;\mathrm{\frac{mol}{L}}&=&0.000002\;\mathrm{mol}\\\\\\\\ \end{}                                


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2023 af mathon

20.00 mL 0.1 M HCl og 20.0200 mL 0.1 M NaOH
indeholder:

\begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& n(H_3O^+)=V_{HCl}\cdot c_{HCl}=\left (0.02000 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.002000 \;\mathrm{mol}\\\\&& n(OH^-)=V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}=\left (0.02002 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.002002 \;\mathrm{mol}\\\\&\textup{overskud af }OH^-\textup{:}&\left (0.002002- 0.002000 \right ) \;\mathrm{\frac{mol}{L}}&=&0.000002\;\mathrm{mol}\\\\\\\\ \end{}                                


Svar #9
28. november 2023 af SkolleNørd

#8

20.00 mL 0.1 M HCl og 20.0200 mL 0.1 M NaOH
indeholder:

\begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& n(H_3O^+)=V_{HCl}\cdot c_{HCl}=\left (0.02000 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.002000 \;\mathrm{mol}\\\\&& n(OH^-)=V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}=\left (0.02002 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1000 \;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.002002 \;\mathrm{mol}\\\\&\textup{overskud af }OH^-\textup{:}&\left (0.002002- 0.002000 \right ) \;\mathrm{\frac{mol}{L}}&=&0.000002\;\mathrm{mol}\\\\\\\\ \end{}                                

hvad har det med opgaven og  gøre og bhvad mener du medhenholdtil c?


Skriv et svar til: Beregn af ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.