Kemi

Beregn pH

29. november 2023 af Natash88 - Niveau: C-niveau

Beregn pH i følgende opløsninger:

en blanding af 50 mL vand og en dråbe (1/20 mL) 0,10 M saltsyre.
en blanding af 50 mL 0,10 M saltsyre og en dråbe vand.

Jeg sidder på det i en time og ved ikke hvordan jeg skal løse det. kan jeg venligst få en trin for trin forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2023 af mathon

en blanding af 50 mL vand og en dråbe (1/20 mL) 0,10 M saltsyre.

fortyndingsfaktor:
                               \small \frac{\frac{1}{20}}{50}=10^{-3}

Blandingskoncentration:
                                            \small \left ( 10^{-1}\;\mathrm{M} \right )\cdot 10^{-3}=10^{-4}\;\mathrm{M}

pH:
                                            \small -\log\left (10^{-4} \right ) =4

.

en blanding af 50 mL 0,10 M saltsyre og en dråbe vand.
En dråbe vand vil ikke have kendelig indflydelse på syrens koncentration,
hvorfor:
.
pH:
                                            \small -\log\left (10^{-1} \right ) =1


Svar #2
29. november 2023 af Natash88

Mange tak


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.