Matematik

Diskret stokastisk variabel, Y=4 eller U=1.

12. januar kl. 15:02 af VSHansen - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, first try on this. 

Skal udregne sandsynligheden for at Y = 4 eller U = 1. 

Be om hjælp. Opgaven er her under:

Lad Y betegne en diskret stokastisk variabel med: 

P(Y = 1) = 7/10,     P(Y = 4) = 2/10,     P(Y = 6) = 1/10

Første opgave udregner man middelværdien = 21/10. (Ved ikke om det er vigtigt) 

Hvor jeg får problemer er her: 

Lad U betegne en stokastisk variabel, der er uafhænging af Y og opfylder: 

P(U = 0) = 1/4,     og     P(U = 1) = 3/4

Udregn sandsynligheden for at Y = 4 eller U = 1.

???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar kl. 15:14 af peter lind

Der er en fejl i den opgave. Vedlæg den originale opgave helst som billedfil men en pdf fil kan også bruges. Gør i øvrigt altid det. Så er der ikke noget at tage fejl af


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar kl. 15:16 af SuneChr

Er det enten Y eller U , men ikke dem begge
   eller
er det enten Y eller U , men også dem begge ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar kl. 15:18 af oppenede

P(Y = 4 eller U = 1) = P(Y = 4) + P(U = 1) - P(Y = 4 og U = 1)

Formlen hedder inclusion/exclusion.


Svar #4
12. januar kl. 15:19 af VSHansen

Her er et billede af opgaven...

Vedhæftet fil:Stokastisk variabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar kl. 15:19 af oppenede

#2

Er det enten Y eller U , men ikke dem begge
   eller
er det enten Y eller U , men også dem begge ?

eller betyder altid og/eller i sandsynlighedsregning.


Svar #6
12. januar kl. 15:25 af VSHansen

Mange tak! 


Skriv et svar til: Diskret stokastisk variabel, Y=4 eller U=1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.