Matematik

Konstruktion (trekanter)

01. februar kl. 20:15 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hej. Nogen der kan hjælpe med at løse den sidste del af opgaven. Hvordan løser jeg opg. 2?

Billede af opgaveformuleringen er vedhæftet samt min konstruktion i geogebra. 

Tak


Svar #1
01. februar kl. 20:15 af hfstudentt

Dette er min konstruktion: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar kl. 20:55 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar kl. 20:59 af peter lind

Straffesparkpletten S er 11m fra målet. M er midten af målet. Se på den retvinklede trekant APM eller BPM


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar kl. 21:12 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{1.}\\&& v=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{7.3^2-\left (28.9-23.3 \right )^2}}{\sqrt{\left ( 28.9+23.3 \right )^2-7.3^2}} \right )=10.4\degree\\\\&\textup{Pr\o v om du}&\textup{ikke f\aa r samme resultat med den almindelige}\\&& \textup{cosinusrelation.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar kl. 01:28 af SuneChr

.SP 020220240127.PNG

Vedhæftet fil:SP 020220240127.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar kl. 10:03 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{2.}\\&\textup{P\aa \ en skitse ser du}\\& \textup{ved brug af tangens}\\& \textup{i en retvinklet trekant:}\\&& \tan\left ( \frac{v}{2} \right ) =\frac{7.3/2}{11}\\\\&& v=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{3.65}{11} \right ) \end{}


Svar #7
02. februar kl. 12:33 af hfstudentt

Det virker altså ikke med cosinusrelationen. Min lærer siger, at svaret skal give, at vinklen er 36,7 grader


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar kl. 12:58 af mathon

                               \small \small \begin{array}{llllll} v=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{3.65}{11} \right )=36.7(136)\degree \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar kl. 13:17 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \\\\\textup{Afstand fra straffe-}\\ \textup{sparkpletten til m\aa l-}\\ \textup{stolpe (Pythagoras):}\\&\sqrt{11^2+11^2}=11.5898\\\\\\ \textup{Med cos-relationen:}\\&\cos\left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{11.5898^2+11^2-3.65^2}{2\cdot11.5898\cdot 11 }=0.949114\\\\& v=2\cdot \cos^{-1}\left (0.949114 \right )=36.7(134)\degree \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar kl. 14:07 af M2023

#0. 2) Løsning i Geogebra: Med A som centrum afsættes en cirkel med radius 7,3. På periferien af denne afsættes punkt B. Midtnormalen til AB oprettes i C. Med C som centrum tegnes en cirkel med radius 11. Denne cirkel skærer midtnormalen i D. Vinkel ADB måles til 36,7°.

Vedhæftet fil:vinkel.png

Svar #11
02. februar kl. 14:08 af hfstudentt

Ja, okey. Super tusinde tak.
Nu tror jeg, jeg endelig har fat i det. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar kl. 14:17 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{eller}\\&& \cos(v)=\frac{2\cdot 11.5898^2-7.3^2}{2\cdot 11.5898^2}=0.801636\\\\&& v=\cos^{-1}\left (0.801636 \right )=36.7(134)\degree \end{}


Skriv et svar til: Konstruktion (trekanter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.