Matematik

brøk med tekst

03. marts kl. 19:25 af shain - Niveau: 9. klasse
Kurt skal ud og løbe 120 km. Han løber turen over flere dage. Dag 1 løber han 1/3 Dag 2 løber han 1/4, af det der er tilbage af turen. Dag 3 løber han 1/2 af turen. , af det er tilbage af turen.

a) Hvor langt skal han løbe den 4. dag for, at nå op på de 120 km?

Dag 1 Skal man sige 2/3*3/4=1/2*120 løb han dag 1


Dag 2 2/3*3/4= 60 km

Dag 3 1/4*120=

Dag 4 120/4= 30 km

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts kl. 20:30 af ringstedLC

Som jeg forstår den meget snørklede tekst:

\begin{align*} \textup{Dag}_1 &= \tfrac{1}{3}\,\textup{Tur} \Rightarrow \textup{Rest}=\tfrac{2}{3}\,\textup{Tur} \\ \textup{Tur}=1 &= \textup{Dag}_1+\textup{Dag}_2+\textup{Dag}_3+x \\ x &= 1-\Bigl(\textup{Dag}_1+\textup{Dag}_2+\textup{Dag}_3\Bigr) \\ x &= 1-\Bigl(\tfrac{1}{3}\,\textup{Tur}+\tfrac{1}{4}\,\textup{Rest}+\tfrac{1}{2}\,\textup{Rest}\Bigr) \\ x &= ...\,\cdot 120 \,\textup{km} \\x &= ...\,\textup{km} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts kl. 00:41 af M2023

#0 Kurt skal ud at løbe 120 km.
Dag 1 løber han 1/3 af 120 km = (1/3)·120 km = 40 km. Rest 1 = (120 - 40) km = 80 km.
Dag 2 løber han 1/4, af det der er tilbage af turen = (1/4)·80 km = 20 km. Rest 2 = (80 - 20) km = 60 km.
Dag 3 løber han 1/2 af det er tilbage af turen = (1/2)·60 km = 30 km. Rest 3 = (60 - 30) km = 30 km.
a) Hvor langt skal han løbe den 4. dag for at nå op på de 120 km?

Svar: Han skal løbe resten efter dag 3, som er 30 km.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts kl. 02:08 af SuneChr

.SP 040320240208.PNG

Vedhæftet fil:SP 040320240208.PNG

Svar #4
04. marts kl. 14:25 af shain

Mange tak skal i have.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts kl. 16:17 af M2023

#0. Lad R stå for rest og A for andel af resten, der løbes. Små tal er dagens nummer, hvor nul står for starten.

R0 = 120
R1 = R0·(1 - A1
R2 = R1·(1 - A2) = R0·(1 - A1)·(1 - A2
R3 = R2·(1 - A3) = R0·(1 - A1)·(1 - A2)·(1 - A3) =
        120·(1 - 1/3)·(1 - 1/4)·(1 - 1/2) =
        120·(2/3)·(3/4)·(1/2) =
        120·(6/24) = 120·(1/4) =
        30.


Skriv et svar til: brøk med tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.