Matematik

Hjælp

07. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er givet ved forskriften: f( x ) = ln(x - 1) .          Bestem regneforskriften for den omvendte (inverse) funktion f^-1.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af mathon

                                      f(x) = y = ln(x - 1)         x>1

                                     ey = x-1

                                     x = f -1(y) = 1+ey
eller blot skrevet
                                    g(x) = 1+ex                  


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

Isoler x:

ef(x) = x - 1 ⇔ ef(x) + 1 = x


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.