Matematik

Førstekoordinat

07. april 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kære alle,

Jeg har lidt problemer med denne opgave:

f(x) = x + 200 & g(x) = 3x + 600

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Skal jeg sætte ligningerne op mod hinanden? Eller hvad skal jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Løs f(x) = g(x) for x.


Svar #2
07. april 2011 af jalh (Slettet)

 hvad skal jeg så gøre med x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler x i den fremkomne ligning. Der er tale om at finde skæring mellem to rette linier.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Indtast det på din lommeregner med solve funktion...

Bagefter indsætter du din fundne x-værdi i en af funktionforeskrifterne, som kan være således: f(x)=x+200 => f(-200)=-200+200 => f(-200)=0...


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2011 af over9000 (Slettet)

Ja, sæt dem lig hinanden. Så får du noget omkring en -200 stykker, dvs. at -200 er din førstekoordinat.

tager omtrent 3 sekunder


Skriv et svar til: Førstekoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.