Matematik

Det dobbeltydige tilfælde

07. april 2011 af Milleeeeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Jeg har et problem med om jeg skal regne mere i denne opgave:


Beregn begge de mulige trekanter ABC, når A=15 grader, b= 8 og a=5

Så har jeg gjort sådan:


Vinkel B:
B = sin-1(8·sin(15º)/5) = 24,46330 grader


Side c:
c = sin(15º + 24,4633)·5/sin(15º) = 12,2785


Vinkel C
C = 180º - 15º - 24,4633 = 140,5370 grader

Er itvivl om jeg skal mere end det?

Håber der er nogen som kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen B1 = 180º-24,46330º har samme sinus som B = 24,46330º

Beregn nu de øvrige størrelser i trekanten med denne vinkel B1 .


Svar #2
07. april 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 Hvad mener du med at den har samme sinus som B= 24,46330 Grader? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder jo for enhver vinkel B, at sin(B) = sin(180º -B) . Derfor har de to nævnte vinkler samme sinus.


Svar #4
07. april 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

Jeg er ked af det, men jeg forstår ikke hvad jeg skal bruge det til?

Vinkel b1 = Sin-1(180-24,46330) ? Eller hvordan


Svar #5
07. april 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 Jeg sidder ganske enkelt fast i opgaven efter det jeg har regnet i mit første indlæg


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Andersen fortæller dig, at vinkel B kan have 2 forskellige størrelser. Det er netop en oplysning du skal bruge, for at beregne 2 forskellige trekanter.


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, B1 = 180º -B

Sinusrelationen sin(B) = b·sin(A)/a

har to forskellige løsninger for vinkel B, nemlig den, du har fundet i #0, og så B1 = 180º -B , idet begge vinkler har samme sinus.

Find nu de resterende størrelser med B1 som udgangspunktet.


Svar #8
07. april 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 Nu er jeg med. Mange tak! :)


Skriv et svar til: Det dobbeltydige tilfælde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.