Matematik

Koordinatudregning

07. april 2011 af KVKN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Efter losning i havneby Q(0,-30)(opholdet varede 22 timer) sejler skib B imod en anden kyst, med ligningen x= 180.
Skibet sejler mod en by (R)med koordinatsættet (180, 90). 50 sømil fra land (vinkelret på kysten med ligningen x=0) sejler skib B ind i en storm, der driver skibet 20 grader ud af kurs i sydlig retning. Sejlhastigheden er hele tiden 12 knob.

Alle koordinater er angivet i sømil. (1 sømil = 1852 m.)

Efter at have tilbagelagt 40 sømil på denne kurs lægger stormen sig.

Angiv koordinaterne for skibets position , da stormen lagde sig.

 


Nogen idéer til udregning af dette?

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Først sejles på linien gennem Q med retningsvektor QR indtil et punkt S på denne linie med x-koordinat 50 . Dernæst sejles på en ret linie gennem S med en retningsvektor v , der danner en vinkel i sydlig retning på 20º med vektor QR . Der sejles på denne linie indtil et punkt T, så |ST| = 40 .

Tidspunkter og hastigheder er uden betydning for opgavens løsning.


Svar #2
08. april 2011 af KVKN (Slettet)

 Har regnet den, ellers tak for svaret ;)

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2020 af Livsen1712 (Slettet)

hvad var svaret så? 

 

Skriv et svar til: Koordinatudregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.