Matematik

mat opg.

10. april 2011 af abdifatah (Slettet) - Niveau: B-niveau

 
asc der der nogen der kan hjælpe mig med nogle opgaver opgave afl.

tak på forhånd

opg232.

du skal opstille nogle betingelser for, at en ligning kan fremstille en cirkel?

opg 233

En ligning fremstiller en cirkel, har følgende udseende
(x+3)^2+(y+1)^2=16

a) du skal bestemme de punkter på cirkelperiferien, hvis x-værdien er lig med -5
b) du skal bestemme cirklens skæringspunkter med henholdsvis x-og y-aksen

håber i vil forstå opgaverne ishallah
og vil i gerne uddybe det tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

232: Slå op i din bog omkring cirklens ligning. Der skulle det meget gerne stå fint forklaret.

233:

a) indsæt x = -5 og løs den dertilhørende andengradsligning mht. y.

b) når cirklen skærer x-aksen er y = 0. Indsæt og løs andengradsligningen mht. x. Når cirklen skærer y-aksen er x = 0. Indsæt og løs andengradsligningen mht. y


Skriv et svar til: mat opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.