Matematik

Differtialkvotienter for eksponentiel og lineære vækst

10. april 2011 af zaka24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal redegøre for lineære og eksponentiel vækst, hvor differentialkvotienter af a*x+b og ax skal indgå.
Jeg er lidt i tvivl om, hvordan og hvorfor jeg skal inddrage differentialkvotienterne i redegørelsen.

For eksponentialfunktionen har jeg forsøgt at bevise at f´(x)=a^x*ln(x) når f(x)=a^x. 
Men så bliver det lidt et spor for sig selv, er det meningen, eller skal det være en del af et andet bevis og evt. hvilket?  

Det er mat på A-niveau STX.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mathon

                    lineær vækst                  

                                                                y = a·x + b

                                                                dy/dt = a

                    eksponentiel vækst 
                                                                y = b·ax  

                                                                dy/dx = ln(a)·y

                                                  


Svar #2
10. april 2011 af zaka24 (Slettet)

Tak, men det skal være uden hjælpemidler.

Det er lykkedes mig at bevise lineær vækst, men jeg mangler stadig et bevis for differentialkvotienten af eksponentiel vækst, hvor det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af mathon

              y = b·ax = b·eln(a)·x

              dy/dx = b·eln(a)·x · ln(a) = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·y


Skriv et svar til: Differtialkvotienter for eksponentiel og lineære vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.