Matematik

hjælp

10. april 2011 af alibaba1 (Slettet)

 er nogen der vil løse nogen af deAfleveringsopgaver.
Opgave 1

På en bankkonto indsættes et beløb. Renten er 5% pr. år de næste 8 år, hvis der hverken hæves eller indsættes nye beløb. Efter 4 år står der 6685.28 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat fra starten? b) Hvor stort et beløb står der efter 8 år?

Opgave 2
En bankkunde indsætter 5000 kr. på en bankkonto. Efter 10 år er beløbet vokset til 10305 kr.

Beregn den årlige rente.

Opgave 3

Forbruget af cigarer etc. har været faldende i Danmark i de senere år. Det faldt således fra 449 mio. stykker i 1987 til 392 mio. i 1988.

a) Hvor stor er den procentiske nedgang?

b) Hvad vil forbruget være i 1995 med samme udviklingstendens?

Opgave 4

En kapital på 54000 kr. indsættes på en konto, som forrentes med 9% om året.

a) Hvad er beløbet efter 5 år? b) Hvor mange år skal de 54000 kr. stå, før de når 100000 kr?

Opgave 5

Omsætningen i en virksomhed er i januar måned 230000 kr. De følgende 3 måneder stiger omsætningen med 10% pr. måned, og de næstfølgende 3 måneder falder omsætningen med 10% pr. måned.
Beregn omsætningens størrelse efter 3 måneder og efter 6 måneder og forklar, hvorfor det sidste beløb ligger under omsætningen for januar måned.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

Der er i alle tilfælde tale om eksponentielle udviklinger, og du skal derfor bruge formlerne der gælder dertil..


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2011 af MTO (Slettet)

Du arbejder med følgende i en eksponentiel funktion, f(x) = b * ax:

x er antal år efter beløbet er indsat.

f(x) er funktionsværdien, altså hvor mange penge der står i banken efter x antal år.

a er vækstraten, (1 + r), hvor r i dette tilfælde (opgave 1) er 5 % = 0,05

b er startværdien, altså funktionsværdien for x = 0, med andre ord det beløb der er blevet indsat.

Så i opgave 1a kender du følgende:

vækstraten a = 1,05

x = 4

f(x) = 6685,28

Indsæt disse i forskriften for en eksponentiel funktion: 6685,28 = b * 1,054

Isolér b ved at dividere med 1,054 på begge sider, og så har du b.

Prøv resten selv ud fra det, jeg har fortalt dig her :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.