Matematik

Different kvotient

11. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udregn Δ y ud fra punktet 3 for f ( x ) = x^2 - 2x

Man kan vise sætningen:

Funktionen f er kontinuert i x0 , netop når Δy  → 0 for h → 0

Vis ved hjælp af sætningen  at f er kontinuert i 3

Udregn derefter Δy med udgangspunkt i x0 og vis at f er kontinuart i x0

Hvordan laver man lige den her ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af peter lind

Δy = f(3+h)-f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Man bruger definitionerne:

Δy = f(x0+h) - f(x0), indsæt f(x) = x2 - 2x  og reducer

Funktionen f er kontinuert i x0 , netop når Δy → 0 for h → 0 er en definition!

Det er x0, der er lig med 3. Opskriv Δy og lad h gå mod nul.


Svar #3
11. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki .. tak... så forstår jeg den vidst..  Men hvad er h ? kan h være alle R, tal ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja, men h skal jo ende med at gå mod nul, så h er ganske lille fra starten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2011 af peter lind

h skal vælges så x0+h ligger i definitionsmængden  samt h ≠ 0. Normalt underforstås også at h er lille selv om det ikke er nødvendigt.


Svar #6
11. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki.. mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Different kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.