Tysk

im-in

12. april 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvornår skal man brugen hvad?

Har prøvet at google det, men der kommer intet frem.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af Anne1241 (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2011 af Anne1241 (Slettet)

I'm = jeg er ?

in= i ?

Besvarede det din sprøgsmål eller tager jeg fejl ?


Svar #3
12. april 2011 af pige24 (Slettet)

2#Øh.Det er tysk jeg mener, hvornår bruger man im og in.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Im = in dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Im er en sæmmentræknign af 'in dem'.

Det bruges når ordet efter 'dem' enten er har kønnene (m) eller (n) = dem 

Fx. In dem Buch --> I bogen

In betyder i (kan også betyde andre ting - andre præpositioner afhængig af sætningen).


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2011 af ulubulu (Slettet)

'In dem' eller sammentrækningen 'im' bruges når hankøns- og intetkøns-navneord står i dativ. Eksempelvis: In dem /Im Buch stehen viele interessante Sachen.

Når man skal sige 'i' ved hunkønsord eller i flertal, er der ikke mulighed for sammentrækning, og derfor hedder det bare 'in'.

ulubulu


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2011 af LinSF (Slettet)

 Men også ved tid: Im Juni war ich am Meer. 

 

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

#7

Ja, månederne er jo alle maskulinum på tysk...


Skriv et svar til: im-in

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.