Kemi

Fotosyntese

12. april 2011 af ayahj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej :D

Har en lille opgave som har svær ved at opløse håber nogle af jer der kan hjælpe mig :)

- Hvor mange liter dioxygen frigøres når en plante fremstiller 1,0 kg glucose ved fotosyntese(20 grader og 101 kPa)??
CO2 + H2O ---> C6 H2 O6 + O2

er helt blank håber jeg får noget hjælp

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Anxyous (Slettet)

Beregn stofmængden og brug dernæst idealgasligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du kan ikke engang strække dig til at skrive fotosyntesen ordentligt op? Imponerende.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. april 2011 af mathon

...så vi begynder
         her
                                   6 CO2   + 6 H2O   --->   C6H12O6   + 6 O2


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2011 af Brateslaav (Slettet)

#0

Samme fremgangsmetode som #1 nævner:

Benyt idealgasligningen og isoler stofmængden - omregn temperaturen til T = kelvin ved at addere antal grader celcius med 273,15 og benyt så dit kendskab til gaskonstanten. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. april 2011 af mathon

           M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol = 180,155 g/mol

          1000 g glucose = (1000 g) / (180,155 g/mol) ≈ 5,551 mol glucose
som
          ækvivalerer
                               n = 6·(5,551 mol) = 33,305 mol dioxygen
med
          volumen

                               V = (n·R·T)/p
 


Svar #6
13. april 2011 af ayahj (Slettet)

 tusind tak  :D Det var virkelige en stor hjælp :) 


Skriv et svar til: Fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.