Matematik
Integralregning
Hej.
Jeg skal uden hjælpemidler, bestemme integralet af( 2x^3 +e^x)Med 0 som nederste værdi og 1 som øverste på integralet
Jeg gør følgende:
Regneregel) X^a=1/1+a * X^1+a
2*1/4X^4+e^x.=1/2X^4+e^x
1/2*1^4+e^1 -(1/2*0^4+e^0)
=1/2*e^1-e^0
Kan jeg gøre mere(har matematik på B, så inden for disse rammer)? e^x kan ikke integreres vel?
og hvordan kan jeg påvise at e^0 giver 1?
Svar #1
13. april 2011 af Walras
Du kan starte med at lære, hvordan det bør skrive op, så notationen er korrekt og det desuden bliver mere overskueligt. Desuden skal du huske at forkorte færdigt, for du har regnet rigtigt nok - men du laver en fejl lige til sidst, da du ganger 1/2 og e^1, hvor får du det gangetegn fra? Der står plus.... husk i øvrigt, at e1=e.
∫01 2x3+ex dx=[1/2x4+ex]01=1/2*14+e1-(1/2*04+e0)=1/2+e-1=e-1/2.
e^x kan godt integreres, men den giver sig selv, så det er dejlig nemt. Som du kan se, giver e0 ganske rigtigt 1. Alt der har 0 stående i eksponenten giver 1.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
